Voor uitstekende bedrijfshulpverlening

Ieder bedrijf is verplicht om bedrijfshulpverlening (BHV) te regelen. Bij calamiteiten of ongevallen op de werkplek zijn bedrijfshulpverleners het eerste aanspreekpunt. Zij ondersteunen bij de ontruiming van een pand als dat nodig is. Kortom, bedrijfshulpverlening zorgt ervoor dat er snel en effectief hulp wordt geboden bij incidenten totdat de brandweer, ambulance en politie zijn gearriveerd.

Het is de taak van iedere werkgever om dit goed te regelen. Safety Centre Boxmeer kan u hierover informeren en uw personeel voorzien van de juiste training. Meer weten? Bel direct naar 0485 – 522288.

Wie zijn bedrijfshulpverleners?

U hoeft geen speciaal personeel aan te nemen. Het gaat erom dat werknemers die al aan het werk zijn, weten wat ze moeten doen als er iets op de werkvloer gebeurt. Bezeert iemand zich, dan komt een BHV’er in actie. Zij hebben als het ware een voorpostfunctie totdat de professionele hulpverleningsdiensten zijn gearriveerd. Bedrijfshulpverlening heeft als doel om letsel en schade zoveel mogelijk te beperken. Daarvoor is direct ingrijpen, en dus aanwezigheid op de werkvloer, noodzakelijk.

Onze opleidingen bedrijfshulpverlening

De complete Basisopleiding Bedrijfshulpverlener bestaat uit vier modules van twee dagen, die allemaal worden afgesloten met een theoretisch- en praktisch examen. De modules kunnen zowel los als in een geheel gevolgd worden:

  • Niet-spoedeisende Eerste Hulp
  • Spoedeisende Eerste Hulp
  • Brandbestrijding
  • Ontruiming

Risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE)

In de Risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE) wordt bepaald waar de bedrijfshulpverlening aan moet voldoen. Dit is afhankelijk van de grootte, de aard en de ligging van het bedrijf. Ook de risico’s die het werk met zich meebrengt, heeft hier invloed op. In een fabriek zal eerder een ongeval gebeuren dan in een kantoor. Vervolgens moeten een of meerdere werknemers opgeleid worden als bedrijfshulpverlener. U moet als werkgever in een BHV-plan vastleggen hoe de hulpverleningstaken zijn geregeld en welke hulpverlener verantwoordelijk is voor welke hulpverleningstaak. U moet dit schriftelijk vastleggen om later problemen te voorkomen. Safety Centre Boxmeer informeert u hier graag over.

Over ons

U bent bij Safety Centre Boxmeer aan het juiste adres voor opleidingen, cursussen en herhalingen op het gebied van bedrijfshulpverlening, VCA, Eerste Hulp/AED en brandweertrainingen. Dankzij onze persoonlijke benadering, professionaliteit en kennis bent u verzekerd van een opleiding, cursus en training op het hoogste niveau. Onze cursisten staan centraal en bij ons bent u verzekerd van kwaliteit. Klanten waarderen de prettige en gemoedelijke sfeer waarin wij trainen. Meer weten over onze cursussen bedrijfshulpverlening? Vraag vrijblijvend om meer informatie en neem contact met ons op door te bellen naar 0485 – 522288.