Leer alles over BHV met onze training

Ieder bedrijf is verplicht om bedrijfshulpverlening (BHV) te regelen. U hoeft hier geen speciaal personeel voor in te zetten. Het gaat erom dat u uw huidige werknemers bijschoolt tot bedrijfshulpverleners. Vraag eens rond naar wie hier interesse in heeft. Onderdeel van de cursus is EHBO, waardoor een training niet alleen goed is voor uw bedrijf, maar ook voor de medewerker zelf.

bhv buiten

De opgedane kennis kan hij uiteraard privé ook toepassen. Wij bieden u een BHV training, maar ook herhalingscursussen. Vraag ons naar de mogelijkheden en bel naar 0485 – 522288.

Wat is BHV?

Valt iemand flauw of heeft iemand een bloedneus? Dat zijn relatief kleinere letsels. Een bedrijfshulpverlener weet dankzij onze training precies wat te doen en zorgt ervoor dat diegene weer aan het werk kan gaan. Er kunnen echter ook levensbedreigende situaties ontstaan. Zo kan iemand een hartaanval krijgen. Het is aan de BHV’er om de situatie in te schatten en adequaat in te grijpen tot de professionele hulpverleningsdiensten gearriveerd zijn. Ook hebben bedrijfshulpverleners een leidende rol bij calamiteiten en het ontruimen van uw bedrijfspand. Zij vertellen andere personeelsleden wat de vluchtroutes zijn en zorgen ervoor dat iedereen in veiligheid komt. Dit alles komt aan bod in onze BHV training.

Onze BHV training

De complete Basisopleiding Bedrijfshulpverlener bestaat uit vier modules van twee dagen, die allemaal met een theoretisch- en praktisch examen worden afgesloten. De modules kunnen ook los gevolgd worden:

  • Niet-spoedeisende Eerste Hulp
  • Spoedeisende Eerste Hulp
  • Brandbestrijding
  • Ontruiming

BHV-plan

Een werkgever moet in een BHV-plan vastleggen hoe de hulpverlening in zijn organisatie geregeld is. Zo is het bij een calamiteit helder wie welke taak heeft. Medewerkers weten wat er van hen verwacht wordt bij bijvoorbeeld een ontruiming. Het is belangrijk om afspraken met andere bedrijven op papier te zetten. U mag er namelijk voor kiezen om uw BHV samen met een ander bedrijf te regelen. Zo kunt u elkaar helpen. De Arbeidsinspectie vindt het wel belangrijk dat dit dan schriftelijk is vastgelegd. Hoe u dit moet doen, komt aan bod in onze training.

Wie zijn wij?

Safety Centre Boxmeer is gespecialiseerd in trainingen en opleidingen op het gebied van veiligheid en bedrijfshulpverlening. Wij geven cursussen en herhalingen op het gebied van bedrijfshulpverlening, VCA, Eerste Hulp/AED en brandweertrainingen. U vindt bij ons een persoonlijke benadering, waarbij onze cursisten centraal staan. We vinden het belangrijk dat een training niet alleen kwalitatief en theoretisch is, maar ook voldoende ruimte biedt om te oefenen. Zo weet u in een noodsituatie precies hoe u moet handelen. Heeft u interesse in een BHV training? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie: 0485 – 522288.