Kies ons voor uw cursus preventiemedewerker

Ieder bedrijf moet minimaal één werknemer in dienst hebben, die zijn werkgever deskundig bijstaat op het gebied van preventie en bescherming. Hebt u minder dan 25 werknemers in dienst? Dan mag u als werkgever die taak ook zelf op u nemen. Hebt u meer dan 25 werknemers, dan heeft u minimaal één preventiemedewerker nodig.

bhv buiten

Hiermee wil men een efficiënte, laagdrempelige manier van veilig en gezond werken in organisaties bevorderen en arbeidsgerelateerd verzuim en arbeidsongevallen voorkomen. Om een werknemer goed voor te bereiden op zijn taak, kunt u hem of haar een cursus preventiemedewerker aanbieden. Vraag ons naar de mogelijkheden en bel naar 0485 – 522288.

Wat doet een preventiemedewerker?

Als werkgever bent u verplicht om de preventietaken in uw bedrijf vorm te geven. U kunt daarvoor één of meerdere werknemers aanwijzen: de preventiemedewerker of preventiemedewerkers. Dit zijn uw eigen mensen die u bijstaan in de dagelijkse zorg voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden op de werkvloer. Zij zijn een toegankelijk aanspreekpunt voor collega’s met vragen over veiligheid en gezondheid op de werkvloer. De preventiemedewerker ondersteunt zijn collega’s bij het werken volgens de veiligheidsvoorschriften en geeft zonodig voorlichting en instructie. De ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging moet instemmen met de preventietaken. U kunt uw werknemer een cursus aanbieden om hem voor te bereiden op zijn taken.

Onze cursus

Het spreekt voor zich dat wij uw werknemer(s) goed voorbereiden op het examen. Dit doen we onder meer door een gedegen, inhoudelijke cursus preventiemedewerker. Deelnemers aan de cursus krijgen ook voorbeelden uit de praktijk te zien. Het uiteindelijke examen preventiemedewerker bestaat uit theorie-examen met meerkeuzevragen. Is het examen gehaald? Dan mag uw medewerker zich voortaan officieel preventiemedewerker noemen.

Wie zijn wij?

Wij van Safety Center Boxmeer zijn een professioneel trainingsbedrijf als het gaat om veiligheid en preventie. Zo vindt u bij ons training, opleiding en cursus van het hoogste niveau als het gaat om bedrijfshulpverlening, VCA, Eerste Hulp/AED en brandweertrainingen. Wij hebben een persoonlijke benadering, professionaliteit en kennis hoog in het vaandel staan. Wij zetten onze cursisten altijd centraal, waardoor u verzekerd bent van kwaliteit. De gemoedelijke en prettige sfeer van onze opleidingen wordt gewaardeerd. Meer weten over de cursus preventiemedewerker? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie: 0485 – 522288.