EHBO Diploma: Direct hulp bieden bij noodgevallen

Wat moet u doen als iemand flauwvalt of een bloedneus krijgt? Hoe legt u een verband goed aan? Met een EHBO diploma weet u precies hoe u in noodsituaties moet handelen. EHBO staat voor Eerste Hulp bij Ongelukken. Omdat u meer dan theorie nodig heeft in een dergelijk geval, oefenen we ook praktijksituaties met u. Zo bent u voorbereid op wat kan komen en haalt u probleemloos uw EHBO diploma. Wij bieden verschillende mogelijkheden voor cursussen aan. Vraag ons ernaar en bel direct naar 0485 – 522288.

Wat is EHBO?

Leken bieden eerste hulp totdat de professionele hulpverleners arriveren. In principe kan het gaan om alle soorten letsels en stoornissen, dus niet alleen levensbedreigend. Ook kleinere letsels worden door EHBO’ers behandeld, waarna soms een dokter of ambulance niet nodig is. Wereldwijd traint het Rode Kruis en andere organisaties, zoals Safety Centre Boxmeer, mensen om hun EHBO diploma te halen. Het opleidingsniveau kan verschillen per organisatie en behoefte. Zo zijn er basiscursussen, maar ook hele uitgebreide EHBO-cursussen. Wij vertellen u graag wat wij voor u kunnen betekenen als u een diploma wilt halen.

aed

Opleiding EHBO

Wij geven de basisopleiding, waarmee u uw EHBO diploma kunt halen. Onze ervaring leert dat die afdoende zijn voor de meest voorkomende situaties. In de training komt theorie aan bod en oefenen we praktijksituaties. De basisopleiding bestaat 2,5 dag (5 dagdelen) inclusief leren omgaan met een AED en een praktijkexamen. De herhalingsdag bestaat uit 1 dag (2 dagdelen) inclusief AED. Voor grote groepen kunnen wij ook op locatie een training verzorgen. Particuliere cursisten kunnen informeren bij hun zorgverzekeraar of deze het diploma geheel of deels vergoed.

EHBO verlenen aan Kinderen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker als het om kinderen gaat. Ze kunnen risico’s minder goed inschatten. Voor u het weet, is er iets misgegaan. Gelukkig bent u er dan voor ze. Omdat u kinderen op een andere manier eerste hulp moet geven dan volwassenen, is het belangrijk dat u weet hoe u dan moet handelen. Als u een gastouder bent, is het zelfs verplicht om een geregistreerd diploma of het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van Het Oranje Kruis te hebben. Heeft u een kinderopvang? Dan kunnen we ook bij u langskomen om een cursus EHBO voor kinderen te geven. Ook geven wij herhalingscursussen. Vraag naar de mogelijkheden voor een diploma Eerste Hulp aan Kinderen: 0485 – 522288.